Stöddansarpoolen - Mälarsalen

Rutiner för Stöddansarpoolen

Hjälp till som stöddansare vid Mälarsalens veckokursverksamhet, gratis!

Mälarsalens stöddansarpool jobbar för att uppnå en så jämn fördelning som möjligt på våra kurser. Detta innebär att om det visar sig vara ett överskott av förare/herrar eller följare/damer vid en viss kurs, ser stöddansarpoolen till att fylla upp med deltagare för att minska den ojämna fördelningen. Vanligtvis saknas det förare/herrar på kurserna, men det händer också att vi behöver hjälp av följare/damer.

Vänligen gör en intresseanmälan via länkarna nedan om du avser vara stöddansare hos oss. Vill du stöddansa på flera kursdagar, måste du göra en bokning för varje dag.

Förutsättningen för att vara stöddansare är att du redan betalat för en veckokurs (pardanskurs) som pågår under samma kursomgång samt att du kan delta på den obligatoriska stöddansarsamlingen*. Du måste även ha deltagit som betalande elev på kursnivån du önskar stöddansa på. Det går alltså inte att stöddansa på en högre nivå än man tidigare deltagit på. I strävan efter att uppnå en så jämn parfördelning som möjligt på våra danskurser öppnar Mälarsalens stöddansarpool upp även för damer som är intresserade av att stöddansa som förare/herre på grundkurserna.
Att vara stöddansare vid Mälarsalen är gratis!

* För att vara stöddansare hos oss måste du kunna delta på den obligatoriska stöddansarsamlingen! Denna genomgång förläggs 10 min innan den kurs som du blir antagen som stöddansare på (OBS! Samlingen är enbart första kurstillfället).
Exempel: Blir du antagen som stöddansare på bugg grundmedel på måndagar som börjar kl. 18:00, måste du befinna dig på plats i insläppet/entrén kl. 17:50 första måndagen för avprickning samt genomgång med värdinnan.

Observera att du som stöddansare måste kliva åt sidan om det visar sig vara alldeles för många stöddansare på plats. Betalande danskurser går alltid före!

Maila info@malarsalen.se vid frågor.

Notera! Mejladressen stoddansarpoolen@malarsalen.se är inte längre aktiv.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Tänkvärt för dig som stöddansar:

Stöddansarens tre gyllene uppgifter:
1. Göra sitt yttersta, för att så bra man kan utföra de övningar danslärarna presenterar.

2. Göra så att kursen flyter smidigt genom att aktivt underlätta partnerbytena.

3. Vara positiv och uppmuntrande och förmedla dansglädje till de andra eleverna.

Bra att känna till:
– Att stöddansarpoolen tar in stöddansare för att kunna anta fler följare/damer så att det skall bli jämnt på kursen. Tyvärr kan vi dock inte styra över att folk är sjuka/borta/tar igen missade tillfällen, vilket brukar skapa ojämn fördelning.

– Att betalande elever alltid har förtur på kurserna.

– Att stöddansarna själva skall vara med och uppmärksamma om fördelningen är ojämn och para ihop sig.

– Att stöddansarna måste kliva åt sidan om värdinnan alternativt läraren uppmanar till detta.