Ny på Mälarsalen? - Mälarsalen

Ny på Mälarsalen?

Hjärtligt välkommen till Mälarsalen – Stockholms danspalats! Här lär du dig dansa med Sveriges skickligaste danslärare i Sveriges vackraste danslokaler.

Här kommer några tips inför din kursanmälan:
– Om du är nybörjare är det enkelt: Välj vilken dans du vill lära dig och klicka på Grundkurs. Våra lärare tar väl hand om dig och sätter dig bit för bit in i dansens hemligheter.
– Grundkurs rekommenderar vi även för dig som inte gått kurs på några år. Att grunderna fungerar är fundamentalt för att dansen ska kännas rolig, och dessa övar vi som mest och bäst på Grundkursen.
– Om du är en just nu aktiv dansare och väl insatt i grunderna i tryck- och drag-förning kan du förmodligen välja en nivå som motsvarar den kurs du gått tidigare hos annan danskursarrangör. Se nedan för mer info om våra nivåer.
– Om du är osäker på vilken nivå som är rätt för dig, rekommenderar vi att du väljer en lägre nivå än du tror att du klarar. När du sedan upplever att momenten som lärarna går igenom på din kurs känns enkla och självklara är det dags att ta steget upp på nästa kursnivå.

Välkommen in i dansens underbara värld!

Vilken kurs ska jag gå?

Jag har gått kurser på Mälarsalen tidigare, men det var för fler år sedan.

Om du har gjort ett uppehåll kan det vara lämpligt att börja igen på en kursnivå något lägre än den du gick senast. Om uppehållet var mer än fem år kommer du troligen att ha mycket nytta av en vända på grundkursen så att du blir säker på grunderna (alla andra saker bygger ju på dem).

Jag har dansat bugg hos andra danskursarrangörer, men aldrig med tryck & drag-teknik i förningen.

Alla Mälarsalens bugglärare jobbar med den moderna tryck & drag-tekniken varför det finns risk att du kommer känna att det blir svårt om du inte använt den tidigare. Det fina är att du förmodligen kommer helt på banan om du tar en vända på grundkursen.

Jag har just gått en grundkurs på Mälarsalen – vad ska jag gå nu?

Om inte annat anges, kommer kursen grundmedel att passa dig perfekt.

Jag har just gått kursen grundmedel två gånger på Mälarsalen – vad ska jag gå nu?

Det beror på hur du känner. Om du tyckte att du utan större svårighet klarade kursernas moment kan du ta klivet upp på nivån medel. Om du inte tyckte att båda kurserna delar fungerade lekande lätt, så kan ett bra beslut vara att gå kursen igen. Då får du mer tid att öva in de viktiga grunderna och att göra lite svårare figurer under tiden.

Jag har just gått kursen medel tre-fyra gånger på Mälarsalen – vad ska jag gå nu?

Då kommer du att tycka att kursen medel (igen) eller medelavancerad passar utmärkt. Medel kan du gå flera gånger eftersom danslärarna varierar innehållet.

Jag har just gått kursen medelavancerad tre-fyra gånger på Mälarsalen – vad ska jag gå nu?

Det beror på hur du tycker att det känns. Om du upplever att dansandet går lekande lätt kan du prova att ta klivet upp på avancerad, men det är lika naturligt att fortsätta att gå medelavancerad. Båda dessa kursnivåer kan du gå flera gånger eftersom danslärarna varierar innehållet.

Jag vill verkligen, verkligen bli bra på att dansa, vad ska jag göra?

Det är lätt att tro att man lär sig mest på de högsta nivåerna, men i själva verket lär man sig bäst på en nivå som matchar den kunskapsnivå man själv befinner sig på för tillfället. Stressa inteupp mot högre nivåer utan gå varje kursnivå tills du känner att de nya saker läraren presenterar känns enkla. Då är det dags att ta steget till nästa nivå och på det sättet kommer du att få med dig maximalt med kunskap.

Nivåstegen: